
A dziś zrobiłam go ponownie, tym razem z jagodami dla mojej MAMY, z okazji jej święta :)
PAVLOVA
6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawać po łyżce 300g miałkiego cukru,
łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę octu jabłkowego,
Uformować 2 okręgi na papierze do pieczenia na blasze. Wstawić do pieca
180st i po 5 min przykręcić temperaturę do 150st. Piec godzinę. Studzić w
uchylonym piekarniku.
KREM
250g serka mascarpone
500ml słodkiej śmietanki 30%
50g cukru pudru
Schłodzoną śmietanę ubić. Mascarpone wymieszać z cukrem, dodać ubitą śmietanę i
delikatnie wmieszać.
Na jeden blat bezowy nałożyć krem ,pokrojone truskawki, na to troszkę kremu,
tak aby drugi blat się przykleił, posmarować resztą kremu i ozdobić truskawkami
Swoje bezy zrobiłam łącznie z 9 białek, bo tyle uzbierałam, więc dałam 450 g
cukru i po łyżce octu i mąki kukurydzianej
Allle pyszne zdjęcia.Ciasto pewnie też,nie watpię,bo wyglada strasznie smakowicie.
OdpowiedzUsuńCzytałam o Pawlowej w Galerii ale nie robiłam tego jeszcze.
Pozdrawiam Cię serdecznie